Kom alles te weten over StudieBlik

Het onstaan van StudieBlik

Als Orthopedagoog heb ik veel gezien en meegemaakt in het basis- en het voortgezet onderwijs. Wat mij steeds bleef opvallen is dat leerkrachten hun uiterste best doen om aan de behoefte en de vraag van elke leerling te voldoen, maar dat dat steeds lastiger wordt. Daarbij zag ik dat er ook veel leerlingen zijn die niet helemaal tot hun recht komen in een klas van 30 leerlingen, en deze grootte hebben de klassen op dit moment nou eenmaal. Dit komt voor in zowel het basis-, voortgezet- als in het beroepsonderwijs. Om dan vervolgens thuis aan het werk te gaan vinden leerlingen lastig, en dat snap ik heel goed.

Ik vond dat er iets tussen thuis en school in moest komen te zitten. Geen strakke klaslokalen waar het muisstil moet zijn en waar je moet presteren, maar ook geen jeugdhonk waar iedereen zijn eigen gang kan gaan. Ik wilde een plek creëren waar kinderen op meerdere manieren en gebieden begeleid kunnen worden.

Deze ideeën hebben geresulteerd in StudieBlik. Een plek die warmte uitstraalt, waar kinderen in alle rust (zonder de afleidingen van thuis) begeleid worden bij hun huiswerk, studie en waar uiteraard ruimte is voor een kop lekkere koffie of thee. Want mijn ervaring is, dat dan de ware verhalen (ook over school) boven water komen.

Sabine van der Kolk
Oprichter van StudieBlik

Onze visie

Wij van StudieBlik trachten er door onze professionele achtergrond, betrokkenheid, inzet en open communicatie naar een studiecentrum te zijn die het verschil kan maken voor leerlingen die op wat voor manier dan ook vastlopen. Met inzet van onze materiële, praktische en inhoudelijke hulp en begeleiding zoeken wij naar de beste ondersteuning voor een leerling. Ons doel is om op deze manier zoveel mogelijk kinderen met een gerust gevoel naar school te laten gaan.

Onze missie

Onze missie is kort en bondig: ieder kind/iedere jongere op een gemoedelijke en professionele manier vooruit helpen in het onderwijs. Hiermee streven we er indirect naar het aantal drop-outs te verminderen en het aantal kinderen met een diploma te vergroten.

Wie kom je bij StudieBlik tegen?

Maak kennis met de mensen achter StudieBlik

Benieuwd waar StudieBlik je mee kan helpen?

StudieBlik - bijles en huiswerkbegeleiding in Beijum. Nu ook Online Ondersteuning!

Contact

Locatie:
Emingaheerd 8
9736GA Groningen

Bij het Gezondheidscentrum in Beijum.

Onze gegevens

KvK-nummer: 63881527
NVO lidmaatschapsnummer: 19024
SKJ geregistreerd
Openingstijden: Elke schooldag tussen 13:30 en 18:00 uur.